Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat geld in het buitenland beschikbaar is?

Het geld is meestal binnen 15 minuten in het buitenland beschikbaar. Het kan echter zijn dat sommige transacties iets meer tijd nodig hebben (tot 48-72 uur), afhankelijk van het land van bestemming van de fondsen, de geselecteerde betalingsmethode (bankbetaling, levering aan huis …), aanvullende beveiligingsautorisaties die van toepassing zijn op het lokaal vrijgeven van gelden en / of tijdsverschillen die  bestaan ​​met het land van herkomst.

Houd er ook rekening mee dat uw transactie pas wordt gevalideerd nadat Moneytrans uw betaling  heeft ontvangen.

Zodra Moneytrans een bevestiging van uw storting ontvangt, worden de begunstigde en uzelf per e-mail en / of sms op de hoogte gebracht dat hun transactie is gevalideerd, en beide ontvangen een tweede melding wanneer het geld beschikbaar is in het buitenland.

Is de iMoneytrans-website veilig?

Om de veiligheid van financiële transacties te garanderen en de persoonlijke gegevens van haar klanten te beschermen, maakt de iMoneytrans-website gebruik van een beveiligde verbinding met behulp van “Secure Socket Layer” (SSL) -technologie. Deze coderingstechnologie zorgt ervoor dat alle communicatie tussen de iMoneytrans-website en het apparaat van de gebruiker (smartphone of computer) goed wordt beschermd tegen externe pogingen om vertrouwelijke gegevens te stelen.

Moneytrans is ook geassocieerd met Worldline, de marktleider voor de verwerking van veilige online betalingen, vertrouwend op “3D Secure” -technologie om ervoor te zorgen dat alleen volledig geauthenticeerde betalingen via onze website worden verwerkt.

Over het algemeen zijn alle bedrijven waarmee we samenwerken om uw bestellingen te verwerken contractueel verplicht om beveiligings- en gegevensbeschermingsmaatregelen op hoog niveau toe te passen voor financiële transacties. Op deze manier kunnen we bevestigen dat het veiliger is om ons online platform en de mobiele applicatie te gebruiken om geld naar het buitenland te sturen, dan naar een van onze kantoren te gaan en contant geld mee te nemen.

Iemand die ik niet ken, heeft mij gevraagd u geld te sturen. Wat moet ik doen?

Een toenemend aantal kwaadwillende mensen op internet (cybercriminelen) wenden zich tot verschillende technieken om geld van online klanten te stelen. Hun oplichting kan van verschillende soorten zijn, maar meestal doen ze hun beloften om u grote sommen geld te laten winnen (bijvoorbeeld van een loterij of erfenis) door een initiële investering of administratieve vergoeding te betalen of door vals te spelen. Het kan ook voorkomen dat iemand u vraagt ​​om te betalen voor een dienst die nooit wordt geleverd, bijvoorbeeld het repareren van uw computer of het afleveren van goederen per aangetekende post. De daders van dergelijke oplichting vragen hun slachtoffers vaak om ze te betalen via geldtransactiebedrijven zoals Moneytrans. We passen sterke beveiligingsmaatregelen toe om dit soort misleiding op te sporen en te identificeren en onze medewerkers zijn opgeleid om ermee om te gaan. Maar de beste manier om dit soort oplichting te verslaan, is door te weigeren geld te sturen naar iemand die u niet persoonlijk kent, zelfs als hun verhaal erg geloofwaardig lijkt.

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een internetzwendel, meld dit dan onmiddellijk bij de wetshandhavingsinstanties. Waarschijnlijk hebben ze een gespecialiseerde eenheid voor het bestrijden van criminaliteit op internet.

Naar welke landen kan ik geld verzenden?

U kunt naar een aantal landen verzenden, u kunt de lijst op de rekenmachine zien.

Wat is het maximale aantal dat ik naar het buitenland kan verzenden?

Het maximale bedrag dat naar het buitenland kan worden verzonden, is afhankelijk van het land waarin u zich bevindt en de lokale regelgeving.

Het maximumbedrag per transactie kan ook worden beperkt door de regelgeving die van kracht is in het land van bestemming, aangezien sommige landen beperkingen toepassen op ontvangen overboekingen. Het bedrag dat u kunt verzenden, kan ook afhangen van de gebruikte betalingsmethode. Betalingen met een bankpas of creditcard kunnen bijvoorbeeld onderhevig zijn aan dagelijkse maximumlimieten die door uw bank zijn vastgesteld. Om erachter te komen wat het maximale bedrag is dat naar een bepaald bestemmingsland kan worden verzonden, voert u gewoon het bedrag in dat u wilt verzenden in de rekenmachine die beschikbaar is op de iMoneytrans-website en u ontvangt een melding als dit het maximaal toegestane bedrag overschrijdt. Als u wilt profiteren van hogere transactielimieten, neem dan per e-mail contact op met onze klantenservice: onlinesupport@moneytrans.eu zodat we u een persoonlijk aanbod kunnen doen.

Waarom moet ik mijn identiteit bewijzen?

We streven ernaar om al onze klanten een veilig gebruik van onze financiële diensten te garanderen. Voor hetzelfde doel, en om te voldoen aan wettelijke vereisten, vragen we u om ons officiële identiteitsdocumenten te verstrekken, om te garanderen dat u naar behoren met ons wordt geïdentificeerd en dat uw identiteit niet is gestolen in de internetomgeving.

Door uw online account aan te maken, heeft u de mogelijkheid om uw identiteitsdocumenten rechtstreeks naar onze website te uploaden. Onze afdeling Compliance kan ook op elk moment contact met u opnemen om aanvullende documentatie te verkrijgen of voor het geval de eerder verkregen documenten moeten worden bijgewerkt.

Hoe worden de door Moneytrans verkregen privégegevens gebruikt?

Moneytrans zal dergelijke privégegevens die over gebruikers van onze online diensten zijn verzameld, nooit met derden delen. In overeenstemming met de regels voor de bescherming van de privacy van gebruikers van financiële diensten, worden alleen privégegevens aan derden verstrekt om hun betalingsopdrachten uit te voeren. Evenzo worden de contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres) die we over u en uw begunstigden verkrijgen, alleen gebruikt om u te informeren wanneer een online overboeking is gevalideerd en wanneer het geld uw begunstigde heeft bereikt. Als u meer informatie wilt over ons privacybeleid, kunt u ons gedetailleerde document lezen op de iMoneytrans-website.

Welke informatie is nodig om geld naar een bankrekening in het buitenland te sturen?

Wanneer u geld overmaakt naar een bankrekening in het buitenland, vragen we u om ons gedetailleerde informatie te verstrekken over de bankrekening van uw begunstigde. Daarom is het essentieel dat uw begunstigde u de juiste bankgegevens verstrekt en dat u deze aan ons communiceert. Om een ​​betaling op een buitenlandse bankrekening te verwerken, zijn minimaal de naam van de bank waar de begunstigde de rekening heeft en uw bankrekeningnummer vereist. Voor bepaalde landen kunnen we u ook vragen om:

De code “IBAN” (International Bank Account Number). De IBAN-code bestaat uit 34 tekens en wordt in de meeste landen gebruikt om fouten of vertragingen bij internationale transacties te voorkomen. Het bevat volledige informatie die nodig is om het land, de bank en het filiaal van een rekening te identificeren.

Hoe worden mijn begunstigden in het buitenland betaald?

Ontvangers van geld dat via de iMoneytrans-website wordt verzonden, kunnen profiteren van maximaal 5 verschillende betalingsopties. Afhankelijk van uw beschikbaarheid in het land van bestemming omvatten deze opties:

Betaal aan de balie (de overschrijving is beschikbaar om te worden opgehaald bij een betalingskantoor)

Bankstorting (geld wordt rechtstreeks op de bankrekening van de begunstigde gestort)

Levering aan huis (geld wordt bij de begunstigde thuis afgeleverd)

Mobiele betalingen (geld wordt bijgeschreven op een mobiele portemonnee-account en kan worden gebruikt om lokale betalingen te doen met uw mobiele telefoon)

Top-ups (geld wordt omgezet naar mobiel saldo en toegevoegd aan uw mobiele telefoonaccount)

Welke betalingsmethoden zijn beschikbaar op de website?

Debet- of kredietkaarten: Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron, IDEAL, Bancontact. (Betaalmethoden zijn afhankelijk van het land waar u zich bevindt.

We vragen dat alle debet- en creditcards die op onze website worden gebruikt, worden geverifieerd met behulp van “3-D Secure” -technologie, waarvoor een wachtwoord is vereist dat door uw bank is verstrekt.

De betalingsoptie met creditcard / betaalpas is niet beschikbaar voor verzendingen vanuit RDC, alleen Orange Money.

Hoe kan ik mijn transacties volgen?

U kunt de status van uw vorige en lopende transacties op elk moment controleren door verbinding te maken met uw account en naar het gedeelte “Mijn transacties” te gaan.

Voor alle lopende transactiegerelateerde vragen kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice via onlinesupport@moneytrans.eu

Als uw vraag verband houdt met een online transactie, vermeld dan het unieke referentienummer van uw transactie. Dit “referentienummer” wordt u gewoonlijk per e-mail of sms toegestuurd.

Hoe kan ik een transactie annuleren?

U kunt via onze website te allen tijde de annulering van een lopende transactie aanvragen als de transactie nog niet in het buitenland is betaald. Na ontvangst van het annuleringsverzoek zullen we het zo snel mogelijk verwerken en de annulering van uw bestelling bevestigen door de status van de bestelling op de iMoneytrans-website bij te werken.

Hoe kan ik de begunstigde van een lopende transactie wijzigen?

Het kan alleen via onze website worden aangevraagd als de overdracht nog niet is betaald en afhankelijk van de regels van het land van bestemming. Sommige landen staan ​​de wijziging niet toe, op het moment dat de annulering wordt aangevraagd, zal onze klantenservice bevestigen dat de wijziging is aangebracht of dat deze niet kan worden doorgevoerd.